Agenda

Wijnactie 2017: Het uitleveren van de wijn gaat beginnen.

Een Barátok vrijwilliger aan het werk   De Stichting Barátok România dankt de vele wijnliefhebbers die wijn bestelden en ook de gulle gevers die een bedrag in de collectebuss deden.
Mochten de vrijwilligers u hebben gemist, neem dan gerust contact op met de Stichting Barátok România als u alsnog wat wilt bestellen. 
We hebben de wijn inmiddels binnen en vanaf 17 maart gaan we de wijn uitleveren. 

De wijnactie gaat uit van de Stichting Barátok România (Vrienden van Roemenië), opererend vanuit Andelst, Heteren en Kesteren. De Stichting is reeds vanaf 1992 actief in de vier dorpen van de Roemeense gemeente Hodod. Dit is de 23e keer dat de Stichting Barátok România de wijnactie organiseert.
De opbrengst van de actie wordt besteed aan de ouderenzorg in de gemeente Hodod. 

De voor de wijnactie van 2017 geselecteerde wijnen zijn afkomstig uit de streek Timisoare in het westen van Roemenië en worden geleverd door de firma Coenecoop. 
De verkoopprijs bedraagt € 6,-- per fles en € 35,-- per doos van zes flessen

  
 
 
 
 • De rode wijn
  Calusari Cabernet Sauvignon 2015
  Rijp fruit, vol en sappig met milde tannines en een middellange afdronk.

 • De witte wijn
  Calusari Sauvignon Blanc 2015

  Lichte stijl, smaak van rijpe peren en frisse zuren.

 • De rosé
  Calusari Pinot Grigio 2015
  Licht van kleur, mooi droog met subtiele tinten van rood fruit.


4 t/m 6 augustus 1017  "Hodod dagen"

Tijdens dit jaarlijkse festival in Hodod wordt gevierd dat de bevolking van de gemeente Hodod en de Stichting Barátok România 25 jaar samenwerken.
Veel vrijwilligers van Barátok besteden een deel van de zomervakantie aan dit evenement. Ook worden dan op locatie projecten bezocht en besproken.


10 november 2018  Benefiet bridgedrive
Op zaterdag 10 november 2018 organiseert de Stichting Barátok România haar jaarlijkse benefiet bridgedrive in zalencentrum De Bongerd te Heteren.
De gezellige sfeer en de Roemeense hapjes bij de uitreiking van de vele mooie prijzen staan garant voor succes, jaar na jaar.
Lees voor een impressie van dit evenement het verslag van de benefiet bridgedrive van 2017.